“Polinyà 2.0” és un projecte liderat per El Grup de Polinyà i la Federació Catalana de l’Esplai. Ha comptat amb la participació de El Roure – Casal de la Gent Gran de l’Ajuntament de Polinyà i la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

El Grup de Polinyà, és una entitat sense afany de lucre, constituïda l’any 2004,  ubicada al municipi de Polinyà,  que desenvolupa una tasca social i educativa en el temps de lleure dels infants i les famílies. La seva acció principal es desenvolupa en l’àmbit del lleure, la cultura, l’art, la música, la natura i l’esport dins d’un marc d’educació en valors.  Es defineix com una entitat de dinamització comunitària, molt arrelada a les tradicions i la història del municipi.

Realitza activitats i programes socioeducatius de dilluns a divendres i també els caps de setmana, adreçats als infants i al jovent de Polinyà, sense deixar de banda a les famílies i als adults en general.

La Federació Catalana de l’Esplai, és una organització de segon nivell, sense afany de lucre, que impulsa el reconeixement social i educatiu dels centres d’esplai i n’articula diferents dinàmiques territorials a través del treball en xarxa.

A la Federació, els esplais comparteixen recursos, intercanviem experiències i coordinem diferents actuacions de caire educatiu, social, territorial, d’acció política… Aquesta acció conjunta permet dinamitzar la vida associativa de molts barris i contribueix a crear espais de participació i dinamització comunitària.

La Federació va néixer l’any 1996 i està vinculada a Fundesplai (Fundació Catalana de l’Esplai). Conjuntament amb la resta d’entitats de la Fundació, integra un projecte comú. Tots els centres de lleure que integren la Federació comparteixen uns valors que orienten la seva tasca educativa i social: utopia, solidaritat, iniciativa i felicitat.

Deja un comentario