El projecte “Polinyà 2.0” neix durant el darrer trimestre del 2014 amb la voluntat de generar espais de creació i diàleg entre infants, jovent i gent gran.

El projecte s’ha basat en el desenvolupament d’un programa de tallers intergeneracionals, entre el centre de lleure «El Grup de Polinyà» i el » El Roure – Casal de la Gent Gran de l’Ajuntament de Polinyà «,  i d’una activitat d’aprenentatge servei, impulsada per la Federació Catalana de l’Esplai, (entitat coparticipant). Totes aquestes actuacions han tingut com a objectius:  desfer estereotips, fomentar la cooperació entre generacions i afavorir els lligams afectius.

Pel que fa als tallers, s’han organitzat prop de 20 trobades on infants i gent gran han compartit habilitats i coneixements sobre : música, pintura, costura, manualitats i cultiu de l’hort.  Moltes d’aquestes activitats han inclòs espais d’exposició dels treballs perquè tot el municipi pogués conèixer el projecte. Això ha tingut un impacte molt positiu en tots els participants, reforçant la seva autoestima i els llaços d’amistat.

Podeu veure la descripció dels tallers aquí.

En relació a l’activitat d’aprenentatge servei, el col·lectiu de gent gran i el jovent de l’esplai ha dialogat sobre la història del poble i han après a utilitzar l’eina de la geolocatització per divulgar les «Masies» més emblemàtiques del municipi. Junts han estat capaços de crear un recurs d’utilitat social.

Podeu veure la primera experiència de recorregut geolocalitzat aquí.

Deja un comentario